keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Titan varsa-aika



Yllä oleva kuva on otettu Titasta hieman valmistumisen jälkeen. Päivä oli nätti, joten päätimme ottaa tammalle tarvittavat kuvat mahdollisimman pian syntymän jälkeen. Kuvassa Tita näyttää niiiin itseltään - uteliaalta, rauhalliselta ja innokkaalta! Jo varsana Tita oli sopeutuvainen, nopeaoppinen ja fiksu tamma charmilla varustettuna (: Pienenä Tita oli kuitenkin hieman varovainen ja muutenkin arka, mutta tämä ominaisuus on onneksi iän myötä kadonnut ja tilalle onkin tullut aivan toisen ääripään luonteenpiirteitä. Käy katsomassa lisää varsakuvia Titasta sen kuvagalleriasta (:

Muutaman kuukauden kuluessa (jonka aikana Tita ikääntyi muutaman vuoden) Titasta kasvoi itsevarma, rauhallinen ja kaikin puolin mutkaton nuori hevosenalku. Murkkuikä oli varsin leppoisa molemminpuolisen yhteisymmärryksen vallitessa! Varsinainen ratsukoulutuskin päästiin aloittamaan neljän vuoden iässä, mutta koulutus on vielä pahasti kesken. Painotimme alusta asti rentoon ja keskittyneeseen työskentelyyn, sekä halukkuuteen toimia ratsastajan kanssa. Kouluratsastuksessa Tita on vielä vähän häslä, mutta meno muuttuu koko ajan paremmaksi. Esteitä emme ole vielä kokeilleet, mutta eiköhän niihinkin ehditä kevään edetessä.

Tulevaisuutta meidän tallillamme Titalla ei todennäköisesti ole enää paljoa jäljellä. Tällä hetkellä kantavana oleva tamma tullaan myymään hyvään, harrastavaan kotiin pian varsojen synnyttyä ja ikäännyttyä 1-2 vuoteen (=1-2 kk).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti